Известният спортен журналист Крум Савов се впусна в поредното предизвикателство, като стана един от участниците в риалити формата „Фермата” по bТV. Той тръгна с голямата кошница: „Влизам вътре, за да спечеля уважение, да предизвикам респект и да докажа защо се чувствам в ролята на фаворит”. Съдбата обаче му отреди да е вторият прокуден от шоуто, след като мениджърът Николай Давидов го предизвика на дуел. Оказа се, че Ники е точил лиги за този двубой още преди старта на шоуто, след като приятелите му заявили, че именно Крум ще е победител. Тогава той се хванал на бас с тях, че при първа възможност ще предизвика журналиста и ще го бие. Точно така се случи. Крум обаче си има обяснение за ранното отпадане, което сподели ексклузивно пред репортер на „ШОУ”.
- Впуснахте се във „Фермата” с голямо желание и амбиция за победа, но съдбата отреди да сте вторият изгонен. Съжалявате ли, че отпаднахте толкова рано от шоуто?
- Чувствата покрай отпадането ми са раздвоени. За съжаление не успях самочувствието, потенциала и възможностите, които имам, да ги реализирам напълно по обективни и субективни причини. Но имам вътрешно удовлетворение, че видях и изживях нещо различно. От друга страна пък, не бях толкова дълго откъснат от моите любими същества. Усетих, че без тях животът няма абсолютно никакъв смисъл. 

- Николай ви е бил нарочил още преди старта на шоуто, като се е хванал на бас с приятели, че ако му се отдаде възможност, ще ви победи...? 
- Това го научих в момента, в който ме предизвика. Преди това не съм го подозирал. Но въпреки това вътрешно бях убеден, че ще предизвика мен на дуел. Той беше покрай мен по време на изпълнението на трудовите задачи, беше разбрал, че съм във

физически дискомфорт 

Освен възпалената пета случи се така, че си осуках кръста,а няколко дни преди старта на шоуто си оперирах и окото. Няколко физиологични причини, заради които да ми намалее капацитетът за победа. 

- Смятате, че се е възползвал от моментното ви неразположение и е удрял на сигурно...?
- Първо, казал си е, че имаме двайсет и нещо години разлика и в допълнение - аз с всякакви идиотски проблеми. Логично е да ме предизвика със самочувствие и увереност, че ще ме победи. Той беше успял да скрие част от своето предимство, оказа се бърз и сръчен. 


Спортният журналист загуби в дуел с мениджъра Николай

Повечето от фермерите ми бяха по възможностите. Ако трябваше аз да избирам дуелист, то не бих избрал само Калин Терзийски и Стоян. Всички останали са ми по силите. Бяха - трябва да се уча да говоря в минало време вече, защото не съм част от шоуто. Сега гледам отстрани кой какво демонстрира като обикновен зрител. 

- Кое беше най-трудното изпитание за вас в това риалити? На какво ви научи фермерският живот?
- Оказа се, че изпитанието не е нито на духа, нито на тялото. Гладът, недоспиването, студът, тежкият физически труд или специфичните селскостопански задачи не бяха нищо, пред липсата на любимите ми същества, които са напълнили душата ми и тя остава празна, когато не са до мен. Ако бях ерген с удоволствие 
щях да се боря на живот и смърт 

да остана до финала. 

- С един от участниците – Тодор, имахте малък конфликт. Той ви нападна, че сте дошли на курорт там....? 
- В конкретния случай не визираше само мен. По-скоро, когато един път аз му направих забележка да не ме буди, той започна да обобщава. Затова му скочих и му казах, че не е той човекът, който ще определя аз за какво съм вътре във „Фермата”. Той си отговаря за себе си. Съвсем иронично хиперболизирах, че може би съм влезнал да мързелувам. Колкото и да не се натрапвах да влизам в обективите на камерите, се виждаше, че нито за миг не съм се скатавал, а работех усилено. Ако бях влязъл в нормален спор с него, можех да изтъкна тези аргументи. Но му казах просто, че не е негова работа да определя кой за какво е влязъл вътре. А иначе Тодор ми е симпатичен, колоритен, забавен ми беше. Не съм подходил със злоба към него, просто исках да му покажа, че всяка жаба трябва да си знае гьола.
 
- Успяхте ли да завържете приятелски отношения с някои от останалите, бихте ли искали да продължите да се виждате извън играта?
- Абсолютно, но единствено си струва време и енергия егоистично да се обогати човек от атрактивната и нестандартна душевност на Калин Терзийски. Безкрайно много съм впечатлен от него. През книгите му бях видял един човек, в прекия контакт видях абсолютно различна и уникална личност. Надявам се да съм открил нов тип среда и приятел в негово лице. 

- В шоуто имаше няколко емоционални моменти за вас, в които ви видяхме дори да плачете за децата си. Чувствителен мъж ли сте и често ли показвате емоциите си?
- Много съм чувствителен, но не го показвам. Често ми се налага вътрешно да стискам зъби да не ми проличи. Само когато съм сам или в най-тесен кръг със семейството ми, тогава си позволявам у мен да надделее някое силно чувство. Човек насила не може да си контролира сълзите – не можеш да ги “изкараш”, освен ако не си драматичен актьор или Тити Папазов. Претендирам, че съм нормален мъж и нито мога да се разплача насила, нито пък 

да бутам сълзите си с пръсти обратно

След като са тръгнали, значи са израз на нещо. Не е срамно за нито един мъж да си поплаче.

- Какво ви казаха децата и съпругата ви, когато ги видяхте за първи път след излизането от „Фермата”? 
- Много смешна ситуация се получи. (усмихва се) За тях се прибрах неочаквано рано, не са предполагали. Това се случи посред нощите, към 3-4 часа,  бяха заключени през пет врати. В продължение на час тропах на вратата и никой не ме чуваше. Накрая се събуди само Мая, а децата ги видях чак на сутринта. Тя чак така леко ми се тросна: „Ти какво правиш по това време тук?”. Не ми вярваше, че съм отпаднал. А децата са раздвоени – от една страна, са щастливи, че виждат баща си, но от друга, леко разочаровани, че не съм стигнал до финал и не съм оправдал очакванията им. Имаше нагласи, че едва ли не тази игра е измислена за мен и само трябва да отида и да победя.

 



Крум има самочувствие за изключително поддържан мъж

Събира спортисти за велика кауза

“Започвам работа по нов проект. Става въпрос за една уникална по своята същност и идея платформа социална мрежа за спорт. Имаме кауза - благотворителност, а и искаме да върнем и славата на българския спорт. Мотото ни е „Никога не се отказвай”, а самият сайт се казва „Sport - Winners”. Ще финансираме деца таланти, детски клубове, спортни клубове, спортни бази и всичко, в което държавата няма финансова възможност да участва. Ще се помага и на деца и хора в неравностойно положение, на такива, които отиват на олимпиади по математика в Сингапур, или да рисуват в Тайланд. Ето няколко важни имена, които са казали „ДА”на нашия проект – Стилиян Петров, Валери Божинов, Ники Михайлов, Благой Иванов – Багата, Мария Гроздева, Станка Златева, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Алберт Попов и т.н. Можем да откроим три символа в лицето на Стилиян Петров, Багата и Алберт. Това са трима човека, които благодарение на спорта са изградили своя характер, победили са смъртта”, разказва спортният журналист пред „ШОУ”. 

Едно интервю на Красимир Красимиров 

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ РАЗТЪРСВАЩИ И СКАНДАЛНИ ЧЕТИВА В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА