Хора, направени от конструктора "Лего", се настаниха удобно на пейките пред Белия дом. Те са в различни цветове като зелено, червено и жълто и приветстват всеки, който пожелае да се снима с тях. Фигурите са дело на художника Нейтън Соуая и са част от фестивала South by South Lawn. По време на събитието се срещат артисти, предприемачи и иноватори, които обсъждат как да представят САЩ в една по-различна и положителна светлина, предаде ЕПА, цитирана от БГНЕС.

South by South Lawn е версия на фестивала South by Southwest, посветен на музиката, киното и новите технологии, който всяка година се провежда в Остин, Тексас.

След като през март Барак Обама посети събитието, той обяви, че Белият дом ще стане домакин на своя версия на културното събитие.

На фестивала присъства и актьорът Леонардо ди Каприо, който се срещна лично с американския президент.

Двамата обединиха сили, за да призоват за действия срещу глобалното затопляне. 



Светът е в надпревара с времето в борбата срещу промените в климата, предупреди Обама. Все още имаме време да издържим теста и да постигнем истински напредък в тази област, изрази оптимизъм той.

От своя страна актьорът подчерта, че е налице научен консенсус за опасностите от промените в климата, и увери, че споровете по въпроса са приключили.

Според него хората, които не вярват в глобалното затопляне и в човешкия фактор за него, не бива да заемат държавни постове.

Близо десетилетие след първия документален филм на Ди Каприо - "11-ят час", актьорът и продуцент представи своята нова лента, която се нарича "Преди потопа". Във филма кратка поява имат самият Барак Обама, както и папа Франциск.