Въздушните възглавници спасили шофьора на лекия автомобил, който тази сутрин се удари в ТИР край село Ребърково. Според свидетели на инцидента цяло чудо е, че 43-годишният водач на опела е жив. Заради катастрофата пътят между Мездра и Ботевград е затворен.
Инцидентът е станал на т.нар. „турски завой“, който е последният опасен остър завой по натовареното шосе преди разклона за село Ребърково, където преди месец загинаха двама души, съобщи "Конкурент".



Пътнотранспортното произшествие е станало тази сутрин към 8 часа, когато шофьор на 43 години от Ботевград, който пътувал към Мездра, е изпуснал контрола над своя „Опел“ и го е забил челно в идващия насреща ТИР.



Младеж от Ребърково, който живее на метри от мястото на инцидента, бил първия свидетел на катастрофата. Той бил разбуден от силния сблъсък на желязо.

Пораженията по колата са огромни, но водачът е бил спасен от въздушните възглавници, които са се отворили. Ботевградчанинът беше закаран с линейка във врачанската болница с фрактура на бедрото и контузия на мозъка. Според екипа на бърза помощ от Мездра, който беше на мястото на инцидента, остава непосредствената опасност за живота на водача.



Трафикът на коли от Видин и Враца към София беше пренасочен през Искърското дефиле, а движението от столицата към Северозапада се осъществява по друго второкласно шосе. Засега огромни опашки няма, но и напливът на ТИР-ове и коли е малък.



Разследващите тепърва ще установяват причините, довели до тежката катастрофа. На асфалта обаче има разлято гориво, но не е ясно дали то е било предпоставка за ПТП-то или е следствие от него.