Голяма част от турските тираджии прекосяват страната ни без винетки, съобщава BulNews.bg. Акциите в Северозапада срещу тях от страна на областното пътно управление във Враца са непрестанни, но погазването на законите ни от страна на наглите шофьори продължава.
Най-пресният пример за безочието на турските тираджии е от миналата седмица на ГКПП Оряхово. Управителят на областното пътно управление във Враца Пламен Ганецовски бил на акция срещу нередовните тираджии там и станал свидетел на уникална сцена. Турски шофьор опитал да премине границата, но когато контролните органи поискали да видят винетката на тежкотоварната машина, действията му ги изумили. Мъжът влязъл в кабината и след две минути извадил чисто нова винетка, която надупчил демонстративно пред инспекторите.

При проверка на документите станало ясно, че шофьорът влязъл в страната ни през ГКПП Андреево и е прекосил цялата страна без винетка. Безочливият гастербайтер мислел, че ще му се размине, но се наложило да си заплати глоба, за да напусне България.