Много силен играч съм. Не се отказвам, докато не спечеля! Имам успешен бизнес, но като всяко нормално семейство и ние имаме нужда от пари. Като всички хора имаме и борчове. Това  заяви момчилградският бизнесмен Ахмед Ахмед, известен с прозвището си Мамата, при влизането си в турския Биг Брадър. Той и съпругата му Хазел влязоха в къщата в 13-тата седмица от началото на риалити шоуто, съобщи 24rodopi.com.
Момчилградското семейство ще живее във вила с още пет двойки, с които ще мери сили в различни предизвикателства. В края на всяка седмица пък съпрузите, спечелили най-голям брой точки от битките, получават джип „Нисан” и… продължават битката с още седмица за още един автомобил.

„Тръгваме с план-минимум за поне една кола, но сме сигурни, че можем да се обзаведем с цял автопарк”, заяви само дни преди да влезе в къщата Мамата.

През 2012 година Ахмед и съпругата му Хазел спечелиха лек автомобил в състезанието „Аз не знам, половинката ми знае”. Надпреварата по турския Канал Д вече е набрала такава аудитория, че форматът тази година е сменен на риалити от типа „Биг Брадър”. Участниците са заедно ден и нощ в къща, където изпълняват различни мисии, а в края на седмицата семейството с най-голям брой точки печели кола, а това с най-малък-напуска къщата. Останалите пък продължават и следващата седмица отново за голямата награда – автомобил.

„Състезанието е в разгара си в момента. Получихме покана още преди два месеца, но не можехме да оставим бизнеса си в разгара на сезона. Продуцентите продължиха да ни търсят, като се обаждаха дори на майката на съпругата ми, да успее да ни навие поне тя. В крайна сметка решихме да се включим. По принцип никога не предлагат участие на двойка, която вече е печелила. За нас правят изключение. Заявиха, че са останали много впечатлени от играта ни през 2012 година. Пък сме им и интересни защото сме от България”, посочиха семейство Ахмед.

Ахмед и Хазел са собственици на един от най-големите сватбени салони в Източните Родопи.