Една от причините, поради които много често не виждаме, злобното сърце или психопатското поведение, вероятно е, че ни е трудно да повярваме, че има такива хора, пише mkd-news.com. Следващите пет знака ще ви покажат дали си имате работа с хора със злонамерено сърце и, ако е така, най-добре е да се откажете от тях.
1. Те са експерти в създаването на недоразумения и кавги; изопачават фактите, съблазняват, избягват да поемат отговорност, отричат истината, измислят си истории, запазват информация за себе си.

2. Те са експерти в съблазняването на другите със своята сладкодумност. Но ,ако погледнете какво са направили, сравнено с това какво са казали, ще видите, че те нищо не променят и няма признаци за промяна и развитие. Техният живот е илюзия, а духовна им храна е нещастието.

3. Те искат да контролират другите и сами са най-големият авторитет. Отказват всякаква конструктивна критика, сами създават правилата, по които живеят, нарушавайки моралните норми.

4. Често се възползват от симпатиите на добродушните и наивни хора, за да могат да ги заблудят. Това много често го правят, за да получат състрадание, но самите никога не го дават. Търсят топлина, прошка и интимност от хората, които са наранили без да са съпричастни за болката, която са предизвикали.

5. Хората със злонамерено сърце нямат съвест и не знаят какво е разкаяние. Нямат и ни най-малко намерение да се борят със своята злоба, а всъщност я използват, криейки я под маската на определен благороден характер.

Превод и редакция: БЛИЦ