На 57-годишна възраст внезапно ни напусна уважаваният диригент доц. Атанас Варадинов. Това съобщи БНР. Той е възпитаник на Националната музикална академия. Завършва класа по оркестрово дирижиране на проф. Влади Симеонов и хорово дирижиране при проф. Стоян Кралев.
Работи като щатен преподавател в Катедра “Музикално-сценично изкуство”, където е доцент от 2006 година и две години по-късно става неин ръководител. Най-слънчевият, всеотдаен и вечно засмян преподавател. Ще го помним в сърцата си с прекрасното му чувство за хумор, нестихващите му закачки, отдадеността му към нас и неговия професионализъм, сподели неговата студентка от Музикалната академия Петя Стоева.

Атанас Варадинов има активна творческа дейност в много от оперните теарти в България. Работил е в София, Бургас, Благоевград. Бил е главен диригент в Държавна филхармония - Видин и ОФД - Пловдив, както и художествен ръководител в Държавния музикално-драматичен неатър “Константин Кисимов” - Велико Търново. Бил е диригент-постановчик на много оперни заглавия в различни градове на страната, както и в Учебния оперен театър към катедра “Музикално-сценично изкуство”.