Близки на родилка от Бургас обвиняват екипа на родилното отделение в частна болница за смъртта на бебето, което тя е трябвала да роди на 28 септември. Семейството е категорично, че ако се окаже лекарска грешка, ще търсят правата си в съда.
Майката е на 22 години. Казва се Деница Борисова и в момента е настанена в болницата "Дева Мария" в Бургас, където е включена на системи, за да се предизвика раждане и да се изхвърли плода, съобщи Bulgaria On Air.

Тоновете на бебето спират да се чуват в неделя и от болницата уведомяват близките й, че бебето е мъртво.

"Грешката, която може да е станала е, че в петък не са я задължили да остане в болницата. Лекарката или сестрата, която я е преглеждала й е казала просто, че тоновете на бебето са намалели. Казала й, че не е опасно, може да се прибере в къщи и да пие някой витамините, които тя пие. Или да остане в болницата обаче не е опасно", коментира свекървата Росица Желязкова.

Деница се прибира в къщи, в събота отново е в болницата и с плода всичко е наред. В неделя обаче бебето спира да мърда. 

"След като не могат да чуят тоновете, не трябва ли по спешност веднага да бъде предизвикано раждането", запита Желязкова.

Вместо това започва едно дълго изчакване. Близките са в шок. Според тях вече има риск и за живота на майката, тъй като може да се получи инфекция.

"Повтаряха едно и също - чакаме да изтекат водите. Да стане нормално раждане. Не искат да го вадят, а вече два дена е умряло това дете", обясни съпругът на Деница, Иван Мутафчиев.

От болницата отказаха коментар, но ще дадат информация по случая, след като бъдат анализирани всички факти.