42-годишната принцеса Хаса, дъщеря на краля на Саудитска Арабия Салман, спешно напусна Париж след като нейният телохранител бе арестуван за побой, използване на огнестрелно оръжие и отвличане. Следствието твърди, че той е извършил престъплението по заповед на принцесата, пише The Sun.
Според версията на обвинението, принцеса Хаса видяла как френският декоратор, работещ в нейния парижки апартамент, снима интериора. Тя се ядосала и наредила на телохранителя да убие французина, защото той "не заслужава да живее". Охранителят го пребил жестоко, накарал го да целува краката на принцесата, след което го изхвърлил на улицата, забранявайки му да се появява около сградата, пише изданието.

Телохранителят настоява на това, че декораторът е искал да продаде снимките на пресата, но обвинението подчертава, че снимането на интериора по време на работа е съвсем нормална практика за тази професия. 

Самата принцеса се възползвала от дипломатическия си имунитет и напуснала Париж. Посолството на Саудитска Арабия не е коментирало ситуацията. 

Превод и редакция: БЛИЦ