Туристът Тод Ор изживя най-зловещата случка в живота си. Това, което му се случи е като ужасяващ сценарии от филм на ужасите. Той бе нападнат от мечка гризли. Но не веднъж, а цели два пъти.
Нападението се е случило в събота в „Долината на мечките”, която се намира в югозападната част на американския щат Монтана.

Тод спрял с колата си в подножието на долината и тръгнал на разходка. „Забелязах на около 80 ярда от мен гризли с две малки мечета”, сподели г-н Ор в публикувано видео в личния му профил във Фейсбук, което пуснал буквално минути след атаката.

Той споделя, че първото нападение е било много лошо: „Помислих си, че мечката е откъснала цялата ми ръка, но бях спокоен, че органите ми са наред”.

Точно когато тръгнал обратно към колата си обаче гризлито го атакувало отново, но този път много по-свирепо.

„Имах спрей в мен, опитах се да я напръскам, но това май я разяри повече”, спомня си той, докато разказва историята си пред bfmtv.com.

„Не можех да повярвам, че това се случва за втори път. Силата на всяка хапка беше като чук със зъби. Тя спираше за няколко секунди и след това отново и отново хапеше. След няколко минути, но това изглежда като цяла вечност, тя изчезна”, разказва мъжът.
 

Тод бил почти скалпиран – имал сериозни рани по главата си, ухото му било изцяло разкъсано, а от ръката му висели меса.
 

Все още в шок, г-н Ор тръгна обратно по пътеката, за да стигне до колата си, където да извика помощ. „Чух се с медиците и им казах: бил съм и по-добре, но не мога да повярвам, че съм жив – чувствам се жив”, спомня си късметлията.
 

 


Превод и редакция: БЛИЦ