Прокуратурата подхвана скандалния запис, в който ченгета притискат криминално проявен да свидетелства срещу изчезналия от страната Божидар Кузманов - Божо Кравата. Самият той се покри, за да не бъде прибран в ареста след стрелбата срещу наркобоса Димитър Желязков - Митьо Очите на Слънчев бряг. При огнения сблъсък между хората на Кравата и Очите Желязков отнесе шест куршума, негов гард бе убит, а друг - ранен.
В крайна сметка несебърският Ал Капоне оцеля по чудо и все още лежи в санаториум, целият опасан в медицинска апаратура. Срещу него и хората му и до момента не е повдигнато обвинение за престрелката в заведението на Божо Кравата в началото на юни. За сметка на това неколцина от бандата на Кузманов са с обвинения и ги разследват, съобщи "България днес". 

"Изготвили сме докладна справка до прокуратура и чакаме указания." Това бе лаконичният коментар на старши комисар Калоян Калоянов, шеф на Областна дирекция на полицията в Бургас.

Според изтеклия в медиите запис охранителят Митко Т. на дискотека в Слънчев бряг е бил притискан да свидетелства срещу Божо Кравата и да посочи него като отговорен за стрелбата срещу Очите. Митко Т. попада в лапите на ченгетата след сбиване в заведение преди няколко дни и е привикан за разпити в полицейския участък. Униформените го карат да стане анонимен свидетел срещу групата на Кравата и да ги натопи за престрелката с несебърския бос.

Митко Т. прави запис на разговорите си с ченгетата на територията на РПУ - Несебър. Той е дълъг 20 минути. Направен е на четвъртата среща на Митко Т. и полицаите. На нея е трябвало охранителят да се съгласи да даде показания, оневиняващи участието на Димитър Желязков - Митьо Очите в престрелката на 8 юни.

"Бях повикан от квартирата си първоначално във връзка с едно сбиване с участие на чужди граждани, доброволно отидох, но се оказа, че ме викат за сделка. Двамата оперативни полицаи от Несебър насочиха разговора в посока да стана защитник на Димитър Желязков-Очите и да говоря за неща, които нито съм чул, нито съм виждал. Знам визуално как изглеждат Очите и Божидар Кузманов-Кравата, но с тях никога не съм имал нищо общо и по време на престрелката бях с шефа си, за когото работя като лична охрана", казва Митко Т. Според запознати охранителят далеч не бил единственият обработван свидетел. По думите им имало и една жена - управител на дискотека в Слънчев бряг, която под натиск по същия начин е дала показания, които да влошат положението на хората около Божидар Кузманов и да оправдаят Очите. Тя вече дълбоко съжалявала, че се е доверила на ченгетата да става анонимен свидетел и се чудела как да излезе от това положение.

"Скандално и жалко е да се манипулират свидетели, ако, разбира се, записът е автентичен. Това трябва да се изясни. Редно е прокуратурата да се самосезира и да направи най-внимателна проверка. Ще е жалко, ако това е стилът на работа в конкретния случай", коментира адвокат Деян Костов, който е защитник на Божидар Кузманов. Адвокатът добави, че не познава въпросния Митко Т. и няма представа доколко е съпричастен към случая. Защитникът на Кузманов е категоричен, че охранителят не е между свидетелите, които са били привиквани от началото на разследването заради престрелката между Божидар Кузманов и Димитър Желязков.

"Ще изчакам известно време и ако прокуратурата не се самосезира, ще предприема конкретни действия в тази посока, макар да не виждам смисъл, след като медиите тръбят от няколко дни", обясни адвокат Деян Костов.

Божо се крие
Божидар Кузманов - Божо Кравата изчезна от страната веднага след престрелката между неговите хора и бандата на Митьо Очите в началото на юни. Вече пети месец полицията не е успяла да влезе в следите на Кузманов. Той е обявен за издирване и от Интерпол. През изтеклите месеци периодично се появяват информации за местонахождението на търсения Кузманов. Повечето от тях са свързани с най-различни екзотични кътчета на Земята - ЮАР, Дубай, Тайланд и пр.