Възпаленията на стави могат да имат много сериозни последствия, ако не се лекуват навреме. Според специалистите те се получават от работа или при пътуване на отворен прозорец
При нас идват и много хора с периартрити, това са възпаления на раменната става. Това каза пред "Фокус" д-р Донка Дишева, специалист по физикална и рехабилитационна медицина.

„Периартритите се получават понякога от прекомерно много работа, а друг път – заради това, че тази става е изстинала, както се получава при шофьорите, когато карат на отворен прозорец. Ставата се възпалява и това с течение на времето може да стане голям проблем.

Освен възпаления на раменната става, могат да се получат и възпаления на киткена става, на лакътна става“, допълни д-р Дишева. По думите й тези заболявания могат да имат много сериозни последствия, ако не се лекуват на време. „Знаете, че ръката е оръдие на труда за човека. А българинът е много склонен да казва: „Сега ще ми мине“ и да не обръща внимание на болките, които изпитва“, прибави специалистът по физикална и рехабилитационна медицина.