Съвършените сочни прасковки с крем, всички се облизваме като котаци, докато се пекат
Ароматът им просто очарова и не можеш да им се наситиш
Съставки:
3 яйца
100 гр.
сметана
1 чаша брашно
60 гр. масло
1 чаша захар
1/2 ч.л. бакпулвер
250 гр. карамелизирано кондензирано мляко ( сгущенка )
1/4 чаша сок от моркови
1/4 чаша сок от цвекло
Приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Разбийте яйцата със захарта. Извадете предварително маслото от хладилника, така че омекне.
Добавете към яйцата и захарта омекналото масло.
Пресейте брашното, разбъркайте го с бакпулвера.
Бавно добавете брашното към течните съставки и разбъркайте хубаво. Когато сместа стане гладка, сложете тестото на хладно място в продължение на 10 минути.
Оформете малки топки, поставете ги върху хартия за печене в тавичка.
Печте в продължение на 10, максимум 15 минути. Готовото тесто трябва да е меко и бяло, така че да не се изсушава.
С помощта на чаена лъжичка издълбайте топчиците и ги напълнете с крема от кондензирано мляко. Слепете половинките.
Потопете прасковките от двете страни - едната в жълтия сок, другата - в червения. След това оваляйте в кристална захар.
Последвайте ни
0 Коментара: