Просто приготвените домашни сладки са несравнимо удоволствие! Ароматът им просто очарова и не можеш да им се наситиш. Вкусните "прасковки" са познати на мнозина от детството. Те няма да оставят равнодушни нито децата, нито възрастните, пише zajenata.bg
Ако ще ги поднасяте на деца, за да направите ярки и безопасни цветове  можете да използвате естествени хранителни оцветители - сок от моркови и цвекло.

Съставки:

3 яйца
100 гр.
сметана
1 чаша брашно
60 гр. масло
1 чаша захар
1/2 ч.л. бакпулвер
250 гр. карамелизирано кондензирано мляко ( сгущенка )
1/4 чаша сок от моркови
1/4 чаша сок от цвекло

Приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса.
Разбийте яйцата със захарта. Извадете предварително маслото от хладилника, така че омекне.
Добавете към яйцата и захарта омекналото масло.
Пресейте брашното, разбъркайте го с бакпулвера.
Бавно добавете брашното към течните съставки и разбъркайте хубаво. Когато сместа стане гладка, сложете тестото на хладно място в продължение на 10 минути.
Оформете малки топки, поставете ги върху хартия за печене в тавичка.
Печте в продължение на 10, максимум 15 минути. Готовото тесто трябва да е меко и бяло, така че да не се изсушава.
С помощта на чаена лъжичка издълбайте топчиците и ги напълнете с крема от кондензирано мляко. Слепете половинките.
Потопете прасковките от двете страни - едната в жълтия сок, другата - в червения. След това оваляйте в кристална захар.