Приветствам апела на политическа партия ГЕРБ за една позитивна предизборна кампания. С тези думи президентът на Република България Росен Плевнелиев коментира неофициалното начало на битката за поста, съобщи „Фокус“.
Той оказа да говори за конкретна личност, като подчерта, че това не е работа на един държавен глава. В същото време, по думите му, е добре да се чуе думата на настоящия президент за самото провеждане на кампанията. А тя, според него, трябва да е позитивна, добронамерена и честна.

„Това, което прави впечатление в заявката на управляващите и, което аз приветствам, е да се води позитивна кампания. Кампания, която да е градивна и, в която всеки да излезе и да се бори за доверието на народа. Нека бъде така! Надявам се всички кандидати, за разлика от много други пъти, в много други кампании, на които сме били свидетели, този път наистина да са по-позитивни и да се борят честно.

Нека да се види, че доверието на народа може да бъде спечелено само по един начин – с дадени, но и изпълнени обещания” , каза още Росен Плевнелиев и посъветва тези, които тепърва влизат в борбата да дават обещания, които са сигурни, че могат да изпълнят. Държавният глава подчерта и, че в петък ще направи объщение към народа по повод началото на кампанията.