Полицията в Сливен разкри поредната нарколаборатория при акция в сливенския квартал „Клуцохор“, предаде БНР. За последните 18 месеца служителите на Областната дирекция на полицията са прекратили дейността на 18 нарколаборатории.
В момент на производство на синтетични наркотици са задържани двама криминално проявени мъже на 30 и 32 години от сливенското село Самуилово. В частно жилище в Сливен полицията е разкрила подвижна нарколаборатория с прекурсори, химични вещества и предмети за производството. У задържаните са намерени 50 грама метамфетамин. При обиск на свързан с тях адрес в село Самуилово са иззети таблетки „Екстази“, семена и растения канабис в саксии.

Единият от арестуваните е осъждан за същото престъпление. Той е задържан за 72 часа, Окръжна прокуратура в Сливен ще поиска постоянното му задържане.

За последната година и половина полицията в Сливен е иззела 103 кг канабис, 12 кг хероин, метамфетамин, таблетки “Екстази” и над 50 литра прекурсори. Образувани са 255 досъдебни производства за производство и търговия с наркотици, задържани са 228 лица, издадени са 192 осъдителни присъди.