Канал 3 е четвъртата телевизия в България в неделния ден, показват данните на пийпълметричната агенция GARB. С прякото си предаване на номинацията на ГЕРБ за президент и вицепрезидент, предаването „Беновска пита“ и извънредното студио на „Спорт в обектива“, както и с новините на всеки час, Канал 3 се нарежда веднага след националните БТВ, Нова и БНТ.
Пикът на програмата е в 12,00 часа, когато премиерът Бойко Борисов обяви, че Цецка Цачева е кандидатът за президент, излъчен от политическа партия ГЕРБ. Тогава пред телевизионните екрани е имало над 120 000 зрители. Силното представяне на телевизията продължава и в следващите часове, когато са новинарските емисии, както и коментарите по темата в „Беновска пита“.

„Канал 3 влиза с лятащ старт в предизборната кампания. Зрителите знаят, че само нашата телевизия предава пряко всички важни събития. Така ще е и в кампанията, когато ще излъчваме пряко кампаниите на всички големи партии. Зрителите ще могат да разберат от Канал 3 посланията на кандидат-президентските двойки и да преценят най-добре техните качества“, коментира Ива Стоянова, управител и програмен директор на Канал 3.

„Нашата амбиция е Канал 3 трайно да заеме това място сред телевизиите. Благодарим на зрителите за доверието и подкрепата и обещаваме, че в следващия месец ще имат много поводи да избират нашата програма", коментира Стоянова.