Семейството на момче, загинало трагично на пътя, търси справедливост. Миналия месец автомобилът на Ники Терзиев бил пометен от кола, движеща се с над 220 км/ч по магистрала "Хемус". Шофьорът, който е с предишни провинения, все още е на свобода. Оказа се, че убитото момче се е срещало с Бойко Борисов по времето, когато той е бил главен секретар на МВР.
Докога законът ще защитава тези, които го нарушават, пита Боряна Терзиева Семейството на момче, загинало трагично на пътя, търси справедливост. Миналия месец автомобилът на Ники Терзиев е пометен от кола, движеща се с над 220 км/ч по магистрала "Хемус". Шофьорът, който е с предишни провинения, все още е на свобода. Оказа се, че убитото момче се е срещало с Бойко Борисов по времето, когато той е бил главен секретар на МВР.

Ето писмото на сестрата на младежа - Боряна Терзиева до Борисов: "Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане, като порасне и той отговори "футболист". Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат. Ники беше убит преди месец, след като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол. Нищо че преди няколко години въпросният индивид е убил и жена на пешеходна пътека и УСЛОВНАТА му присъда е изтекла, а дори наскоро му е била върната и книжката. Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми - футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК "Спартак" Варна - лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23. Докога законът ще защитава тези, които го нарушават? Докога подобно безръзсъдно и нагло поведение на пътя ще причинява смърт "по непредпазливост"? Снимката е правена, когато бяхте главен секретар на МВР и думите ви бяха "Ние ги хващаме - те ги пускат" - сега вече даже не ги и хващате. Niki Terziev бе достоен син на недостойна за него държава. Дали ще почива в мир!?", пише тя.

Източник: Novini.bg