Известният в Града под тепетата бизнесмен Ангел Личканов – Личкана трябва да лежи най-малко 15 дни в болница, след адското меле снощи на пътя Асеновград – Пловдив, за което първо БЛИЦ съобщи. Личкана е с ударена глава и много силно натъртване в областта на кръста. Изпитва адска болка, но няма счупвания.
Проверка на място на БЛИЦ в болницата установи, че Личкана лежи във ВИП стая. При него е настанено 12-годишно ромче, което е оперирано от апендицит. Въпреки че сам плаща ВИП стаята, бизнесменът се е съгласил при него да е настанено детео, защото няма места в другите стаи.

Дъщеря ми и жена ми палиха сутринта свещи, че съм оцелял в тази адска катастрофа. В момента, в който изляза от болницата, лично ще отида в Бачковския манастир, за да запаля и аз свещ и да благодаря на Господ и Богородица. Всичко, което стана вчера бе плод на нелепа случайност. Категорично изключвам станалото да е опит за покушение над мен, коментира пред БЛИЦ Личкана.

Както БЛИЦ съобщи вчера на пътя Асеновград – Пловдив от селски път излезнал бързодвижещ се автомобил. За да избегне сблъсъка Личкана е завил рязко в дясно и се е преобърнал няколко пъти по таван.

Ако имаше удар, щеше да има и жертви. Той е известен в Пловдив с връзките си с ъндърграунда някога, когато името му се спрягаше като наместник в града под Тепетата на покойните босове на ВИС-2 Георги и Васил Илиеви.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ