Разделихме се заради фенките на Христо Шопов след филма „Вчера“. Защото го ревнувах, а не защото бил гей, като твърдяха слуховете. Ние с първия ми мъж винаги сме били приятели и сме се подкрепяли взаимно.
 Това споделя първата жена на актьора Христо Шопов – балерината Александра Георгиева, която в момента е шеф на балета на „Фридрихщатпалас“ в Берлин и е най-успялата ни балерина в света, пише "България днес". 

„След 18 години на сцената доживях да водя състав от изключителни хора. Сътруднича си с топдизайнери, правим шоута с костюмите им, на които се възхищават всички“, доволна е Алекс, която чества у нас 50-годишнината си. 40 години, от които прекарва на сцената. 

Според нея със звездата ба БГ киното Христо Шопов нямало как да останат заедно, защото мечтата й била да работи в Германия като балерина, а актьорът тъкмо бил станал популярен у нас. „Кариерата му тръгна бързо, пък аз спечелих конкурс в чужбина и трябваше да действам. Разделихме се, но се радвам, че той се съгласи дъщеря ни Невена да бъде с мен“, споделя с днешна дата Алекс.