Възмутен съм от организацията при регистрацията на колите в КАТ-Пловдив. Цари безредие и корупция от голям мащаб. Идват хора за различни услуги, но ги карат всичките да висят на една и съща опашка, за да се образува дълъг списък и да пада голямо чакане. После идват едни мошеници, които се възползват и печелят от този тормоз, на който са подложени хората от опашката, коментира лютиерът Петко Марков, цитиран от "Марица".

Тези шарлатани си измислят някакви тарифи и правят огромни пари от чуждото неудобство. Това е безобразна схема за корупция и е очевидно, че служителите на КАТ толерират този организиран хаос, защото някои от тях вероятно взимат дял от печалбата на мошениците на опашката.  

В 5 ч. сутринта отидох пред КАТ, за да си взема ред на опашката за регистрация, защото ме предупредиха, че се чака. Бях вече 67 номер. Имаше едно момче, което беше спало там. Питам го кога е дошъл, а той: „От 10,30 вечерта съм тук”. Направо не мога да повярвам, че това се случва.     

Към 8 се върнахме с жена ми, някои хора ги нямаше при преброяванията и се озовахме 42-ри. По едно време по обяд иде един як бабанка и все едно си е вкъщи, вика: „Аз съм упълномощен от хора на опашката”. Какъв си ти упълномощен, бе? Пълномощно, надраскано на коляно. От къде на къде?!  Застана най-отпред и извади за придвижване десет коли.  А останалите будали да чакат. 

И тези хора минават с предимство навсякъде по гишетата, като че ли са абонирани.

В същото време полицаите отвътре гледат и си мълчат, не помагат на хората, а негласно толерират този хаос. И кьорав да си, ще разбереш, че се придвижват пари под масата.

Поразпитах хората от опашката и ми казаха, че „хонорарът” на такива като якото момче, дето придвижва документи, е между 30 и сто лева.  Той днес като придвижи 20 автомобила по 100 лева, сметнете колко прави. Айде, да не са сто, по 80 лева, прави 1600 лева на ръка.  И тези пари двеста на сто към сигурен, че се разпределят по системата между тях си. Това за мен е корупция и хранилка. Тук се взимат пари на караманела.

За мен най-недостойното в цялата ситуация е, че българи се подлагат на такива измекяри. Бих казал дори, че тези, които са се подвели и са влезли в схемата, са гъзомийници.

Корупция, корупция, корупция! Срамота, срамота, срамота!

Призовавам ръководството на КАТ и на полицията в Пловдив да преустанови тази позорна и порочна и корупционна схема.