Инспекторатът по образование в Пловдив се самосизира за скандалния клип, в който двама ученици се гаврят с техен връстник от 10-и клас, съобщава Trafficnews.bg.
Изпратени са писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Социално подпомагане, за да бъдат уведомени за случая, обясни началникът на Инспектората Иванка Киркова. Тя е изискала и доклади от директорите на две училища, замесени в случая за фактите и обстоятелствата около случая.

Разследващите трябва да установят точното място на заснемане на видеото, дали това се е случило по време на учебни занятия и да разпитат участниците в случая. Понеже тримата са непълнолетни, с тях ще се занимава и детска педагогическа стая. Вече са проведени разговори с родителите на едно от децата с клипа. На друго от тях родителите са в Гърция и предстои да бъдат уведомени за случилото се.

След като проверките приключат, от Инспектората по образование се ангажираха да бъдат приложени най-строгите наказания за насилниците от видеото.

Съученик на трите момчета - герои на видеото разпространи видеото до медиите. На клипа се вижда как две от момчетата се гаврят и издевателстват по изключително циничен и просташки начин с трето момче.