Сенаторът социалист от американския щат Върмонт, който се отказа от надпреварата за кандидат-президент на САЩ от Демократическата партия Бърни Сандърс се съгласи на думите на Хилари Клинтън, че неговите последователи „все още живеят по мазетата на родителите си“, предаде Breitbart, цитиран от Фокус.
Коментарите на Хилари, отправени по време на митинг в щата Вирджиния през февруари, не предизвикаха враждебна реакция у Сандърс – дори напротив – той прие забележките Й. 

„Някои от последователите на Сандърс едва сега навлизат в политиката. Те са децата на Великата рецесия. Те все още живеят по мазетата на родителите си. Те не виждат добро в бъдещето си“, заяви тогава Клинтън-. 

„Съгласен съм с нея. Те са млади хора, които са затънали в дългове, които работят здраво за да получат добро образование, но не могат да си намерят достойни и добре платени работи. Това е голям проблем. Те наистина живеят по мазетата на родителите си. Трябва ни политическа революция. Ние трябва да трансформираме обществото. Да създадем достойни и платени работни места. Да направим така, че Доналд Тръмп и неговите приятели милиардери да плащат своя справедлив дял в данъците. Да повдигнем минималната работна заплата“ , заяви Сандърс по телевизията. На въпрос дали смята, че неговите последователи биха сметнали за презрително определението , че „живеят по мазетата“, той отговори, че те ще изберат между кандидатите въз основа на позициите си по обществените въпроси.