Чесновият сос е чудесно допълнение към пържените картофки, той е пръв приятел на пицата и на домашно приготвените дюнери. Чесновият сос може да се съчетае чудесно със зелена салата или пържени кюфтета, пише gotvach.bg.
Добрата новина за начинаещите готвачи е, че той се приготвя изключително лесно и за него не се изискват никакви кулинарни умения. За приготвянето на базов чеснов сос ви трябват само кисело мляко (1 кофичка), майонеза (1 опаковка), чесън (2-3 скилидки), сол и няколко капки лимонов сок.

Киселото мляко се обърква внимателно с майонезата. Добавят се пресованите скилидки чесън, сол на вкус и лимонов сок. Продуктите се объркват и се оставят за около час, за да се усвоят вкусовете и ароматите на съставките.

По желание към соса може да добавите настъргано сирене, ситно нарязан пресен копър, щипка две черен пипер или дори синьо сирене.

Чесновият сос може да съхранява няколко дни в хладилник, но трябва да имате предвид, че вкусът и ароматът му се засилват с времето, прекарано в хладилника.