Основателите на скандалната фирма „Сейв къмпани интернешънъл”, (SCI), преименувана на "Сейвуей България" пастор Светослав Петров и Станчо Рангелов, са развалили ортаклъка, след като се скарали за пари, предаде "Марица".

Хора от обкръжението споделиха, че Рангелов прибрал печалбата от общата им фирма, която преди две години прехвърлиха в Германия и избягал в Израел. Междувременно стана ясно, че Старозагорският районен съд е осъдил наскоро „Сейвуей България" ЕООД за сумата от над 3 млн. лв., а копие от решението за това е в редакцията на „Марица”. Делото е заведено от регионалния им мениджър от Стара Загора за неизплатено трудово възнаграждение по два трудови договора.

Светослав Петров и Станчо Рангелов основаха SCI през 2010 г. в Пловдив. За кратко време успяха да зарибят стотици безработни в страната, повечето от които млади хора, като им обещаваха бързи и лесни печалби. Продаваха т. нар. „бизнес партньорства“ на стойност от 600 до 4000 лв. Срещу сумата закупилият ги придобиваше правото да продава такива и на други и така да възстанови похарчената сума, а впоследствие да печели, ако новите бизнес партньори на свой ред успеят да продадат „бизнес партньорства“ на други хора.

Пред широката общественост бизнесът на компанията бе представен като амбициозен мултилевъл проект - продажба на карти за отстъпки в търговски обекти. Преди две години Комисията за защита на потребителите им забрани да упражняват дейност, но поради липса на съдебно решение, продължиха да търсят и вербуват наивници.