Астроложката Алена изготви езотеричния си хороскоп за октомври, съобщава "Флагман". Минаха дните на Ретроградния Меркурии, но вижте дали идват по-добри дни!
ОВЕН

След като вече сте изживели своя срив в част от миналия си живот, заради нежеланието да се отдадете на смислена цел, ще осъзнаете, че пропуснатата полза не е невъзстановима, но без да разчитате на гадатели и магове. Планетите ви помагат без да намесвате магове и да се възползвате от помощта на незримия свят.

ТЕЛЕЦ

Съдбата няма да допусне стремежът ви към промяна да бъде безполезен и неосъществен. Ако я има, тя ще носи шансове за доказване на способностите ви, за получаване на заслужено признание, чрез похватите в зоната на Светлината. Планетите ви даряват невероятни възможности, но не трябва да допускате себеизявата ви да се превърне в себелюбие и желание да мъстите чрез незримия свят.

БЛИЗНАЦИ

Ако до този момент живота ви е преминавал не съвсем затворено и под упойващите грижи на семейството ви, сега може да се окажете подвластни обвързваща ви с нечия власт, магия. Планетите в този ден искат да ви подскажат начина, чрез който да успеете да приемете начина да се сработите с враговете си от минали прераждания.

РАК

Опитвате се да промените хората, а не да им помагате. Не бива да приемате себе си за можещи хора в света на незримото, за да успявате в постигането на целите си. Пред вас е малък прозорец, през който да се вижда небето, слънчевата светлина и свободата на личния избор във ваш минал живот, но не сте успели да го отворите. Дошъл е моментът, когато без магии ще съумеете да прогледнете за новото.

ЛЪВ

През този месец е многократно засилен спомена за властта, която сте имали в свое минало прераждане, и която се стремите да пренесете и в сегашния живот посредством занимания с окултизъм. Планетите ще намалят стремежа ви към прекомерна себеизява до нормите, позволени от обществото, за да не се налага да попадате заради нечия злоба във властта на магията.

ДЕВА

Самостоятелността, нежеланието да бъдете подвластни на някого и силно изявеният индивидуализъм са водещите ви качества, които може да ви подтикнат към прибягване до магия. Ще помогнете на хората да преодолеят консерватизма си, който е в тяхна вреда, когато тръгнат да градят кариера или да създават семейство, а те ще се опитат да ви вредят чрез незримия свят, ако преди това не сте им помогнали да прогледнат.

ВЕЗНИ

Длъжни сте непрекъснато да развивате умението на общуване с околните и по този начин, да се приспособите към средата, в която сте се родили, но без направата на магии. Вашата наранена душа, има своето тълкуване - не позволява да отстраняват от пътя си, наранявайки ги, хората, които са ви помогнали в живота.

СКОРПИОН

Време е да възпитате у себе си  уважение към правото на мнение у околните, въпреки страхът ви, че може да ви вредят с магии.  Оценявайки присъствието на най-близките ви хора и отдавайки им дължимото, ще успеете да постигнете по-лесно уравновесяване на кармата си, започнете ли да се доближавате до Светлината.

СТРЕЛЕЦ

Всичко в живота ви е затруднено от нежеланието ви да приемете, че не сте центърът на Вселената и че дори знанията ви за незримия свят няма да ви помогнат. Надмогнете нежеланието си да се отдавате в полза на обществото и се примирете, че в личните отношения имате своя дял в задълженията, вместо да вините целия свят, че ви вреди с магия.

КОЗИРОГ

Във ваша полза е да творите предимно материални блага за собственото си благополучие, като осъзнаете и духовните ценности, не само тези, свързани със зоната на Мрака. Склонни сте да виждате само негативните качества у другите, но нека това да бъде с мярка, за да не си внушите, че всички са ваши врагове и ви вредят чрез магии.

ВОДОЛЕЙ

Трудно прощавате и трябва да чистите своите грехове, но ще  успеете да се примирите и със загубите и с мисията си да се отдадете на духовното си усъвършенстване. Умереният позитивизъм бързо ви доближава до желанието ви да се заемете със своето духовно развитие и да надмогнете желанието си да мъстите чрез зоната на Мрака.

РИБИ

Месецът дарява шанс за концентрация и поне частично развиване на чувство за отговорност, което да направи съдържателен живота ви без направата на магии. Не сте търпеливи, мълчаливи и деликатни, особено когато мълчанието е във вреда на обществото. По-скоро сте склонни да заработите в полза на хората в зоната на Светлината и Доброто