Вундеркинд от Москва преряза гърлото на 15-годишна девойка и остави окървавения труп в храстите до една от пистите на стадион „Янтар” в руската столица. Няколко часа, след като извърши кървавото деяние, 22-годишният Артем Р. се самоуби в изоставен автосервиз близо до спортното съоръжение.
Кървавият екшън се разиграл през нощта. Тази сутрин на зловещата гледка – трупа на 15-годишната Анастасия Г., се натъкнал мъж, който излязъл да потича. Сащисаният московчанин веднага се обадил в полицията, съобщи Life.ru.


 
Освен че гърлото на девойката е било прерязано, по тялото й са открити множество наранявания. Служителите на реда бързо установили самоличността на момичето.


 
Убиецът е посегнал на живота си в автосервиз, който се намира на 50 метра от стадиона. Според органите на реда той е наблюдавал действията на полицията от скривалището си. Малко преди да посегне на живота си, той се обадил на свой приятел и му казал какво е направил и че има намерение да се самоубие.


 
Артем е бил студент в Московския физико-технически университет и е работил като възпитател, който е обучавал изоставащи ученици по математика и физика. Станало ясно, че младежът е истински вундеркинд, който е бил победител на 11 олимпиади по математика. Тепърва ще се изяснява дали Анастасия е била негова ученичка, или двамата са се запознали в социалните мрежи.
 


Превод и редакция: БЛИЦ