На откриването на тазгодишния сезон за лов на диви прасета пътният полицай и запален ловец Боян Любенов (39 г.) от дружинката в ломското село Ковачица отстреля над 200-килограмов див нерез. В събота 20 от мъжете в ковачишката чета излезли на първия за тази есен излет за глигани край Дунав. Още след пускането на кучета четирикраките ловни помощници вдигнали голямо диво прасе и го подкарали към пусиите на ловците.
Глиганът изскочил на около 20 метра от позицията на Боян Любенов и опитният стрелец го покосил, пише "Труд". 

„Прасето беше доста голямо. Не падна след първия изстрел и се наложи да стрелям отново”, сподели късметлията. Според ветерани глиганът е над 200-килограмов, а трофейните му зъби са дълги повече 20 см. За да е слуката пълна, гост на дружинката отстрелял и второ около 30-килограмово прасе.

„Започваме сезона много добре! Надяваме се на хубава слука и през следващите месеци!”, каза шефът на дружинката Румен Владимиров. Точният стрелец Боян Любенов е ловец от 10 години и има в сметката си три отстреляни диви прасета. Над 2000 ловци излязоха, за да открият свинския лов в област Монтана. Слука имаха и дружинките в селата Ерден, Равна, Буковец и още доста райони между Дунав и Балкана.

През това време 25-годишен мъж от Разград пострада при откриването на ловния сезон, след като рикоширало бренеке попаднало в крака му. Инцидентът станал около 8,40 часа в събота в землището на село Вазово, съобщиха от полицията. Й. Й. (44 г.) от Исперих стрелял по диво прасе, но куршумът рикоширал в пътя и ударил Т. Т. Младият ловец получил рана на прасеца на десния крак.
От полицията в Разград съобщиха за още един инцидент от събота, когато в местността Кованлъка в землището на село Божурово бил намерен отстрелян двегодишен благороден елен. Дивечът, който е собственост на Държавното ловно стопанство „Сеслав” в Кубрат, е станал жертва на бракониери.