Intel Security разкри, че Ели Гудинг е най-опасната знаменитост в интернет за последните 12 месеца, съобщава Daily Mirror, цитиран от profit.bg Търсенето на информация за певицата създава най-голям риск от опасен софтуер или вируси, установи компанията.
Хакери често използват звездите, за да подмамят интернет потребители да кликват върту сайтове или линкове, които крият зловредни програми. Те могат да откраднат пароли и друга лична информация, съхранявана в компютъра или смартфона ви.

„Желанието на потребителите да се осведомяват за последните клюки около звездите често може да ги превърне в уязвими на киберпрестъпление“, съобщи представителят на Intel Security Ник Вини.

Компанията публикува изследването си на най-опасните звезди в интернет всяка година в последното десетилетие. За първи път певицата и композитор Ели Гудинг попада в списъка, като заменя Кели Брук, която го оглави миналата година.

Ели Гудинг постигна голям успех през 2016 г. благодарение на новия си сингъл Still Falling For You, включен в саундтрака на новия филм за Бриджит Джоунс. „Кибепрестъпниците често се възползват от желанието на потребителите да получат информация в реално време за звездите и ги отвеждат към сайтове, които свалят вреден софтуер в устройствата. Впоследствие той краде всички важни и невероятно ценни данни на потребителите“, казва Вини.

„Ясно е, че трябва да се положат повече усилия, така че потребителите да разберат същността на онлайн заплахите и какви предпазни мерки трябва да вземат, за да гарантират, че данните им се съхраняват добре, докато търсят новини за звездите“, допълва той.

Според Intel Security нарастването на популярността на риалити предаванията е повлияло върху информацията, която търсят хората, тъй като две от петте най-опасни знаменитости са риалити звезди.

Топ пет на най-опасните звезди онлайн:

5. Холи Хаган
4. Калвин Харис
3. Рита Ора
2. Шарлот Кросби
1. Ели Гудинг