"Партия ГЕРБ за толкова години формира не малко имена, които можем да се справим с тази позиция. Аз мисля, че отговарям на профила за президент и затова се съгласих. Тръгвам със самочувствие и увереност". Това заяви в интервю за предаването "Комбина" по Нова телевизия Цецка Цачева, която днес официално бе издигната за кандидат-президент от най-голямата партия в страната - ГЕРБ.
Цачева разкри и своите предимства, на които разчита в битката за "Дондуков" 2: "Веднъж политическата сила, която ме е избрала, доверието на българските граждани, компетентността, познанията ми, деловите ми качества. Синът ми каза: "Мамо, ако това си решила, аз стоя зад теб и съм сигурен, че ще успееш".

Шефката на парламента разкри, че се чувства в добро физическо здраве, въпреки че претърпя битов инцидент и си контузи крака.

"Възстановявам се изключително добре, защото съм дисциплинирана. Аз съм в чудесно физическо здраве. Ще останат много разочаровани, ако се радват, че днес имам малък здравословен проблем", закани се кандидат-президентът на ГЕРБ.