Пловдивчанка отправи тежки обвинения към собственика на пловдивския нощен клуб „Планета Пайнер” Иван Иванов, заявявайки че е била пребита жестоко от него. 30-годишната Весела Вангелова да даде гласност на инцидента, на който тя е станала жертва, цитирана от trafficnews.bg
Скандалът се е разразил в събота сутринта, като младата жена е категорична, че от нейна страна не е имало никаква провокация. От своя страна Иванов отрича да е посягал на клиентката и твърди, че само я извел навън.

„Беше към 6 сутринта, минавах покрай бара, където собственика на заведението пиеше, казах му „Здрасти”, защото съм дългогодишен клиент, и в следващия момент той ме хвана за врата и ми натисна главата в бара. Започна да ме удря с шамари, заби ми един токат в лицето, риташе ме по краката” разказва Весела. Ударите били придружени с обиди и цинизми „К*рво мръсна, върни ми запалката или ще те хвърля от моста в Марица” се заканил бизнесменът.

„Бях вцепенена. От изненада, от срам, от болка. Никой не се намеси – нито персоналът, нито охраната, нито останалите клиенти в заведението. Хайде първите ги разбирам- страх ги е да не си загубят работата, ама останалите?! Как може да реагираме по такъв начин и да се мисли за европейци?”, възмущава се Вангелова.

Според нея предисторията на побоя е преди 10 месеца, когато тя била в „Планета Пайнер” с приятели и на следващия ден един от барманите се обадил и я попитал дали не е прибрала чужда запалка. „Намерих в чантата си една черна рекламна запалка и казах, че ще я оставя на едно момиче да я занесе в бара, тъй като същия ден заминавах за Германия” спомня си Весела.

След побоя тя изпраща снимката на запалката на съпругата на Иванов – Лина и я пита заради тази запалка ли е пребита. Собственичката отговоря , че открадната запалка е златен “Dupont”, извинява се и пише, че тя и съпругът й никога не са смятали, че Весела е откраднала запалката.
„Така че дори не знам за каква запалка става дума. В четвъртък бях поканена на откриването на бара, Иван ме видя , поздрави ме, нищо не каза. А два дни по-късно ме пребива като куче. Очевидно беше прекалил с алкохола, но това не е причина 50-годишен мъж да пребие жена, която няма и 50 кила”, коментира Вангелова.

Веднага след случая тя отишла в спешния кабинет на УМБАЛ „Свети Георги”, където си е извадила медицинско. „Утре отивам в Съдебна медицина, а веднага след това ще пусна жалба в прокуратурата. Не търся финансово обезщетение, а искам възмездие за унижението, на което бях подложена.  Освен това искам да покажа на останалите хора,  които също са потърпевши, че не трябва да се крият като мишки, а да търсят правата си” категорична е Весела.
Вангелова живее от 10 години в Германия, на остров Рюген, където  има  ресторант. „Самото обвинение е несериозно, защото материалното ми състояние е много добро и в тази дискотека съм оставила хиляди левове” възмущава се пловдивчанката.

Trafficnews.bg е потърсил за коментар и собственика на „Планета Пайнер” Иван Иванов, който категорично отрекъл да е удрял Вангелова. „Изхвърлих я от заведението, защото това са една група крадли, които задигат разни неща от хората. Ако твърди, че е бита, да си извади медицинско и да ме съди!” заяви Иванов. Собственикът обясни, че преди 10 месеца Весела била в заведението с 3 приятелки и тогава му изчезнала златна запалка „Dupont” , която струвала 1000 лева. Освен, че била с висока цена, тя имала и сантиментална стойност за него, защото му била подарък от негов близък приятел.

Иванов е бил на 1000 % сигурен, че компанията на Весела били виновна за кражбата на запалката и не подозирал друг човек. На въпроса защо в четвъртък Вангелова не е била прогонена от заведението, бизнесменът заяви , че тогава не я е видял.

Цялата истина за инцидента вероятно е запечатана от камерите в нощния клуб. Ако прокуратурата образува проверка, записите ще бъдат изискани и прегледани.