Хората в поморийския град Каблешково отказват открито да говорят за свадата между полицая Валентин П. и съседа му Николай Несторов. Близките на бития мъж са съкрушени от инцидента и отказаха да коментират случая. Сестра му, която е учителка в каблешковското ОУ „Паисий Хилендарски", намиращо се на метри от къщата им, където е станала и кавгата, заяви, че не желае да се показва пред камерата, цитирана от "Флагман".
Припомняме, че полицай преби с палка съсед заради забележка.

"Не съм била тук по време на инцидента и не мога да коментирам неща, които не съм видяла с очите си. Майка ми е 80-годишна жена и не искам да бъде притеснявана допълнително", заяви тя.

Съседка, пожелала да запази анонимност, но лично познаваща пострадалия, потвърди за инцидента.

"Не съм присъствала, докато е ставало, но из целия град се говори за това. Николай е добро момче, учтив е и не е направил никому лошо. Преди години претърпя тежка операция. Не мога да си представя как съседът му - полицай, който много добре знае за ситуацията, би му посегнал, и то по толкова жесток начин", обясни тя и допълни, че семейство Несторови са започнали съдебни процедури във връзка със случая. Жалба е подадена в Окръжното следствие и в момента се работи по случая. 

Полицаят, чийто прякор в града е „Свинаря”, е известен в Каблешково. Градски легенди сочат, че прякорът му е вследствие на навика му да събира неизядена храна от заведенията в града, за да я дава на прасетата си. Заради ужасната миризма в патрулката, която кара, се наложило началникът му да издаде заповед, забраняваща пренасянето на храна в служебните автомобили.

Пострадалият Николай Несторов вече е в дома си, но засега пожелава да запази мълчание.