Вижте астро съветите на Светлана Тилкова. Ето какво да правите през месец октомври и какви действия да не предприемате.
1 – 31 октомври 2016 г.

Уран е ретрограден в Овен
Ретроградното движение на Уран в огнения Овен е полезно. Тласка индивида и човечеството към напредък, който не бива да пренебрегваме с инертност и мързел. Нашето лично добруване е силен стимул за действие, но и личната изгода заради тази ретроградност помага на света и на планетата да търсят начин за живот в съзвучие със законите на Вселената и на Кармата.

1 – 31 октомври 2016 г.

Нептун е ретрограден в Риби
Мнозина ще почувстват изненадващо и за тях самите потребността да се скрият от обществото и в повече мигове на самота и себеанализ да преосмислят начина си на живот. Тази ретроградност дарява смелостта да усвоим знания, които до този момент са ни притеснявали и са всявали страх от докосването до тях. Периодът помага да бъдат поправени и разплатени кармичните грешки, натрупани в този живот.

1 – 31 октомври 2016 г.

Хирон е ретрограден в Риби
Хирон със своята ретроградност в Риби, съвпадаща в част от времето и с ретроградния Нептун в Риби и ретроградния Уран в Овен, пречи на лекомислените действия и стремежа ни да работим в своя полза, но във вреда на околните, защото ни подтиква към новото, към нашето лично развитие, ако сме го занемарили.

1 октомври 2016 г.
Новолуние във Везни

Научете се да казвате „моля“ и „благодаря“, да цените подадената ръка, ако искате да се радвате на помощта на околните.

6 октомври 2016 г.
Съвпад на Венера с Лилит

Отделяме повече внимание на външната изява, на лустрото, отколкото на вътрешното съдържание. Харченето за ненужни вещи поражда проблеми, не само финансови.

7 октомври 2016 г.
Квадратура на
Слънцето с Плутон

Днес поставете началото на по-добро ваше бъдеще, без желание да властвате или да използвате околните. Бързо изпадате в ярост, когато ви се противопоставят. Спестете си неприятности, уважавайте чуждото мнение.

8 октомври 2016 г.
Квадратура на Сатурн с Лунен възел

Надмогнете слабостите си и не се колебайте да признавате грешките си. Аспектът ви помага да приключите и неутрализирате ваша негативна карма в този ден, както и да осъзнаете важни детайли, които ви водят към по-добро бъдеще.

11 октомври 2016 г.
Съвпад на Меркурий с Юпитер

Дори семплите хора са извор на идеи в този ден. С упоритост гоните изпълнението на целите си и не признавате каквито и да било препятствия. Нямате причина за притеснение, ако поставите новото начало в този ден. Гледайте оптимистично на живота.

13 октомври 2016 г.
Квадратура на Меркурий с Марс

Склонни сте на безотговорност в действията си и на прибързани думи. Критикувате, но си вредите с начина, по който говорите. Печелите, ако премълчавате, преценявате правилно ситуацията и вярвате само на това, което лично сте видели или прочели.

15 октомври 2016 г.
Опозиция на Слънцето с Уран

Тази опозиция прави мнозина да изглеждат в очите на околните несериозни и безотговорни. Време е, ако притежавате тези недостатъци, да покажете пред хората, че имате воля да станете по-организирани и разсъдливи.

16 октомври 2016 г.
Пълнолуние в Овен

Дори и да нямате дар слово и харизма, ще повлиявате на околните и ще налагате вашето мнение. Не позволявайте моментната ви сила да ви тласне към непочтеност. Бъдете коректни в партньорските отношения, защото винаги е по-лесно да победят двама и повече съдружници или колеги, отколкото ако сте сами.

16 октомври 2016 г.
Квадратура на Меркурий с Плутон

Говорете само истината, каквото и да ви струва. Това поведение е печелившо. Дори и някой да ви се обиди и прекъсне отношенията си с вас, не се притеснявайте, във ваша полза е. Не позволявайте да ви обземе колебание и несигурност при спор с хора, имащи различно от вашето мнение, както и да ви вменят чужди разбирания.

19 октомври 2016 г.
Съвпад на Марс с Плутон

Вземете важни решения. Не участвайте в конфликти, които не ви засягат. Не се съобразявайте с никого и с нищо. Днес имате силата да смажете всеки, изпречил се на пътя ви... а утре, ако сте заслужили нечия неприязън, ударите ще са срещу вас.

20 октомври 2016 г.
Опозиция на Меркурий с Уран

Може да сте притеснителни и неуверени и да се лутате, ако решите да осъществявате няколко идеи едновременно, защото предварително са обречени на провал. Не допускайте да ви въвлекат в проекти, които вие самите не бихте предложили.

26 октомври 2016 г.
Квадратура на Венера с Нептун

Вгледайте се в себе си. Променете някои от вижданията си за света и отношенията между хората, за да си спестите проблемите и прибягването до утеха в алкохола и опиатите. Не се поддавайте на емоциите си, които за някои ще са пагубни.

29 октомври 2016 г.
Квадратура на Марс с Уран

Склонни сте да ви манипулират и да ви товарят с ненужни занимания в нечия полза. Събитията около вас са неуправляеми. Не се притеснявайте, а ги срещайте спокойно и с разума си ще намерите решение на проблемите.

30 октомври 2016 г.
Съвпад на Венера със Сатурн

Бъдете добри стратези и не допускайте да ви манипулират и изискват от вас да сте гъвкави, да се внедрявате бързо в нова работа, но във ваша вреда.

30 октомври 2016 г.
Новолуние в Скорпион

Аспектът прекъсва отношения, които се крепят на неизпълними обещания. Не търсете компромис за поддържане на крехката връзка. Не бива да ги съхранявате.

Източник: Флагман