23-годишен младеж без шофьорска книжка бере душа в Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив. Той бе приет с опасност за живота малко преди полунощ в събота срещу неделя, след като се претрепа с мотоциклет „ЧЗ“ в родното си село Розино. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е движение с несъобразена скорост и неправоспособност, като на потърпевшия е взета и кръвна проба за употреба на алкохол, а по случая е образувано досъдебно производство в РУ-Карлово.
Трима пияни и дрогирани шофьори пък бяха заловени през уикенда при полицейски проверки за безопасност на движението. За 24 часа в ареста на РУ-Раковски бяха задържани двама жители на града – 23-годишен младеж бе спипан зад волана на лек автомобил „Фоксваген“ под въздействието на амфетамини, а 66-годишен пенсионер бе хванат още в 10 часа сутринта да кара нерегистриран мотопед „Симсон“ с 1,57 промила алкохол в кръвта, съобщиха от .

В неделя сутринта пък в Асеновград бе заловен 38-годишен пловдивчанин да кара мерцедеса си с 1,89 промила алкохол в кръвта. Срещу тримата шофьори са започнати полицейски производства.