Поведението и видът на скандалната певица Жана Бергендорф в риалити шоуто "ВИП Брадър" уплаши сериозно нейните поддръжници и наля вода в мелницата на слуха, че изпълнителката е пристрастена към най-опасната и смъртоносна дрога – хероина.
Повод за масовото одумване на Жана в последните дни станаха кадри от шоуто. Почти няма епизод  от "ВИП Брадър", който да не показва блуждаещия поглед на изпълнителката и странното й състояние, което може да бъде описано като нещо средно между сънливост и тревога. Освен това Жана Бергендорф се чеше през секунди, като непросветения зрител лесно би могъл да се заблуди, че певицата е крастава или некъпана  от няколко дни, пише "Уикенд".

"Жана има всички симптоми на употребяваща смъртоносната дрога хероин. На медицински език нейното състояние се нарича "кик" или "абстиненция". До това състояние се достига, когато хероиново зависимият не е употребявал дрога през последните дни. Тъй като хероинът е дрога депресант, той действа на централната нервна система. В първите дни след като престанеш да приемаш хероин, идва момент, когато еуфоричният ефект  от дрогата изчезва, но тялото е свикнало да има в себе си наркотик и има нужда  от него, за да функционира "нормално". 

Заради това Жана е в такова състояние. Общите физически симптоми на абстиненцията включват разширени зеници, силна болка в мускулите, гърба, краката и ставите, гадене, стомашни спазми, сънливост, тревога и сърбежи по цял ото тяло", коментира специалист  от частна клиника за лечение  от наркомания.