Раздялата на Брад Пит и Анджелина Джоли повече от седмица е сред най-коментираните теми. След първоначалния шок, че една от най-влиятелните, обичани и на пръв поглед хармонични двойки в Холивуд се разпада, в момента на дневен ред са конспиративните теории за причината за този неочакван край, пише Марица.
Добрата новина е, че суперзвездите поне няма да делят имуществото. Те имат предбрачен договор, който им урежда всички нюанси от разпределянето на 400-те милиона долара. Лошата е, че не могат да се разберат по въпроса с шестте си деца и грижите за тях. Хиляди фенове тъжат за края на ерата Бранджелина, но за никого не е тайна, че зад Океана разводът отдавна е превърнат в реклама. И е част от играта на богатите и известните да станат още по-заможни и влиятелни. 

А какви са най-честите причини за разводите в Пловдив и как протича раздялата? Пловдивчани се развеждат все по-интелигентно, твърдят магистрати. Ала при делата за развод понякога се разиграват толкова невероятни сцени, които не би могла да роди и фантазията на най-големите писатели.   

75-годишна мераклийка от Пловдив подаде молба за развод с 80-годишния си съпруг. В исковата си молба като основен мотив посочила, че партньорът й не изпълнява съпружеските си задължения в леглото. Като ключов свидетел по делото тя призовала дъщеря си от първия брак, която живеела в същата къща. И двамата си наели адвокати, защото никой не искал да губи съдебната битка. 

Не отричам  факта, че не мога да правя секс както по-рано, но все пак съм на 80 години, защитил честта си съпругът в съдебната зала. Циркът бил пълен, когато и доведената дъщеря  трябвало да дава показания. В крайна сметка съпрузите се разбраха да сключат споразумение, без да търсят вина, за да не плащат разноски, обяснява шефът на брачното отделение в Районния съд Александър Точевски. 

Връстник на дядото, който не вдигал самолета, така и не успял да стигне до развод, защото починал в резултат на злоупотреба с виагра. Мъжът на достолепна възраст наел жена да се грижи за него. Тя обаче го уверила, че той е мъжът на живота й и се оженили тайно от роднините. За да удовлетвори мераците на далеч по-младата си половинка, той си помагал със стимуланти. Сърцето му обаче не издържало пренатоварването и мъжът починал. Историята стигнала до съда, след като наследниците му разбрали, че той е оставил всички имоти на новата си жена.

Сексът във или извън семейното ложе е сред водещите мотиви за развод в пловдивските съдебни зали. Напоследък много често рогоносци представят като доказателства любовни есемеси или разпечатки от електронни пощи на законните си половинки. Като доказателство за любовните афери на съпругите си ревнивци представят и снимки от Фейсбук. На някои от  фотосите ясно се виждат щастливите лица на съпругите им в обятията на чужди мъже. Адвокатите на двойките, решили да сложат точка на брака си, настояват за оглед на телефоните, заснели партньора в издънка. Съдиите обаче масово отказват подобни искания. Те прилагат фотосите единствено за сведение по делата. 

За съжаление правото изостава от технологиите, казва адвокат Даниела Кърджалийска. В своята практика тя също има не един и два шумни развода, при които съпрузите се замерят с недвусмислени любовни имейли и есемеси, както и с фотоси. Ако се стигне до оспорване на снимковия материал, няма как да се направи експертиза за достоверност, казват магистрати с опит при брачните дела. 

 В графата "разводи” в съда водят две цифри - на тези, които са по взаимно съгласие, и на другите, които влизат по общия ред. Това означава, че страните още не са наясно какво точно ще се случи с покъщнината и децата, и оставят на съда да реши тези важни задачи. Пловдивчани се развеждат все по-интелигентно, твърдят магистрати. 359 са разводите по взаимно съгласие за първите девет месеца на тази година в Районния съд, а през миналата година за същия период броят им е бил 352. При разводите по исков ред броят също се запазва като тенденция - 350 сега срещу 355 през миналата година.