Ако всяка сутрин се чудите какво да приготвите за закуска, то от gotvach.bg имат уникално предложение. От там разкриха невероятна рецепта за ябълков пай, но не какъв да е, а по български. Ето какво ви е необходимо за приготвянето му:
Необходими съставки:
ЗА ТЕСТОТО
масло - 100 г
захар - 100 г
яйца - 1 бр.
бакпулвер - 1 ч.л. равна
брашно - 300 г
ПЛЪНКА
ябълки - 2 бр.
кафява захар - 3 с.л.
галета - 2 с.л.
орехи - 3 - 4 бр. счукани
канела - 1 ч.л.
пудра захар - за поръсване

Приготвяне:
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне. 

Тестото се завива в прозрачно фолио и се оставя в хладилник да стегне. През това време се обелват ябълките и се нарязват на кубчета. Смесват се с кафявата захар, канела, галета и счукани орехи. 

Изважда се тестото и се отделя част от него за декорация. Останалото се разделя на две топки, като едната е по-голяма и е за основата. Голямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см. 

С точилката се прехвърля в тавичката върху хартия за печене, предварително намокрена и отцедена, оформя се ръб и по стените. С вилица се набожда дъното. Сипва се плънката и се разпределя равномерно в тавата. 

Разточва се втората топка тесто и с нея се покрива плънката. Подвива се като бордюр и се притиска с вилица. От оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите.

Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 -35 минути. Изважда се и охлаждаме в тавата, после се изважда и поръсваме с пудра захар. Вкусно и ефектно!