Новината за тежката раздяла на Даниел Петканов с Алекс буквално взриви държавата. Освен снимката, на която тя целува пръста на неизвестен обожател, се появи и видео, в което Петканов спира на улицата, приближава се до колата и изхвърля в краката на приятелката си багажа й. Въпросното място се намира в кв. Горна баня, твърдят близки на Лудия репортер.
Там живеят родителите му, а в най-щастливите си времена Дани и Алекс често остават в семейната къща на сем. Петканови. Там те могат да дават воля на силните си емоции.
Младите са щастливи, публиката ги обича, родителите очакват да се премине към нещо по-сериозно. 

Съдбата обаче има друг план и праща много болка както на Петканов, така и на неговата бивша любима. Двамата се разделят с гръм и трясък. Дали обаче става дума за лош поглед, или има друга причината за провалените отношения. Дали това, че са прекарвали толкова много време при родителите на Петканов в Горна баня, не им изиграва лоша шега.

Защото този квартал сякаш носи проклятие на всички известни двойки, които са решили да се заселят там и да градят семейно щастие зад дебелите дувари на лъскавите си къщи, пише „168 часа”. Списъкът на популярните в държавата, провалили интимния си живот с гръм и трясък, е дълъг. Там се започнаха скандалите между адреналинката Яна и мъжа й Ивайло Леков. Пак там футболната звезда Благой Георгиев и неговата Христина изстудяха един към друг и след това не успяха да залепят отново счупеното семейно щастие.

Кръчмарският бос Петко Димитров също явно беше повлиян от мястото, когато се раздели с дъщерята на оръжейния бос Николай Гигов – Ели. Не са за забравяне и тежките семейни проблеми на актрисата от "Под прикритие" Ирена Милянкова с бившия й съпруг Росен Чолов, който беше разследван за склоняване към проституция.

Дългият списък съвсем ясно доказва, че известните от софийския квартал Горна баня наистина страдат. Сякаш във въздуха се носи нещо, което кара богатите и популярни нашенци насила да се провалят в изкуството на любовта.

Местни хора твърдят, че лошата енергия се спуска от областта Бонсови поляни, която е над Горна баня. Някога там партизаните водят млади девици, за да им показват звездите, да се перчат с подвизите си и да правят кърска любов. Когато нагонът е утолен, героите си хващат шапките и изоставят своите жертви да тъжат за счупените идеали и изгубената си невинност.

Та още от онези мрачни комунистически времена нещо се е пропило в земята и сега караха хората да се хващат за косите по най-незначителни поводи. Точно тази история със соцпроклятието няма как да бъде проверена. Но фактите са си факти и не бива да бъдат пренебрегвани., пише в заключение „168 часа”.