Луната се движи на празен ход в знак Везни от 08:44 до 22:44ч, след което преминава в знак Скорпион. Това означава, че през целия ден не е подходящо за предприемане на нищо важно и ново. Почивайте! Уязвими са бъбреците, пикочно-половата система, кожата. 
3-ти лунен ден започва от 08:33ч и продължава до 09:31ч на следващия ден. Сърпът на Луната започва вече да се вижда. Активността в този ден не е излишна. Лошо е, ако хабите енергията за безкрайни разсъждения (Меркурий е свързан символично с този лунен ден). Така денят ще пропадне напразно в пряк и преносен смисъл. Избягвайте пасивността. Неизползваната енергия може да подрине здравето. Колкото повече енергия отдава човек, толкова по-бодър ще се чувства. Подходящо е за упражнения в бойни изкуства. Добра е всяка работа за благото на семейството. Сексуалните енергии са силни. Благоприятно действат сауните в този лунен ден. Препоръчва се работа с енергиите на биополето. Не правете в този ден нищо, което не сте правили преди. Не провеждайте разговори за вашите начинания и странете от нови запознанства. Най-разумното е да си останете у дома, да се занимавате с домашна работа или четене на започната книга. Време да очистите астрала си. Добре е да се правят физически упражнения. Движете плещите, правете упражнения за подвижност на ставите. Ако ставите ви не са наред, значи имате застой на астрална енергия. Астралното поле представлява не само нашият енергиен скелет, но и емоциите, затова е нужно да се освободим от тези, които са негативни. Благоприятно е също да се работи с енергийното поле. 

Отношения – Лесно ще се гневите и ще бъдете раздразнителни. Това лунно денонощие е добре да се проведе под девиза: максимум търпение и спокойствие. Проявете разбиране към близките си и партньора си. 

Сексът в този лунен ден трябва да бъде активен и оригинален. Много подходящо е да се прави някъде в необичайна обстановка, например, в гората, във водата, в планината, в самолета, в колата и т.н. Това ще придаде на любовните отношения нови вълнения и ще разнообрази еротични чувства. Древните школи препоръчват да се използват най-екстравагантните сексуални пози, тъй като те способстват за дълбок и продължителен оргазъм на партньорите. Добре е водещата роля да се поеме от жената, в секса да има повече активност, експанзивност, фантазия, разнообразие, вълнение, необичайност.