Лятото свърши, а с него и желанието на хората да утолят жаждата в горещия ден в хубава студена бира. Това обаче не означава, че трябва да се откажем от това питие чак до догодина. Напротив, ето няколко варианта, които да пробвате тази есен
Санта Роса, Калифорния
 

Бирата: Pliny the Younger, Russian River Brewing Co. Тази бира е изключителна привилегия за всеки, защото се произвежда в лимитирани количества, прави се само веднъж в годината и се предлага в две седмици на февруари.

Кутибия, Бразилия

Бирата: Way Amburana Lager Бразилия е едно от местата в света, което се развива изключитело бързо по отношение на бирената култура и пивоварната Cervejaria Way brewery е начело. 8.4% пиво се ароматизира с клонки от бразилски дъб, който му придава пикантен и канелел вкус.

Ню Гларус, Уинсконсин
 

Бирата: Wisconsin Belgian Red Това е една от пивоварните, които прави всичко много добре. Това важи и за тази уникална плодова бира, произведена от череши, расли в Door County. Луча, Италия Бирата: Brùton Limes Тази бира се произвежда от грозде, което се отглежда в лозя на пивоварната. Тя е все още много рядко срещана и се намира трудно, дори и в Тоскана.

Бамберг, Германия
 

Бирата: Spezial Rauchbier Това е т.нар. пушена бира, която дължи вкуса си на изсушен на пламък ечемик. При бутилиране тя губи лесно аромата и вкуса, затова трябва да се пие в атмосферата на пивоварната.

Брюксел, Белгия
 

Бирата: De la Senne Bruxellensis Брюксел страда от липса на достатъчно пивоварни, а Brasserie de la Senne е първата, която отваря от десетилетие насам. Тяхната фънки, драматична и малко горичва бира е добре приета от местните.

Бъртън, Англия
 

Бирата: Marston’s Pedigree Това е домът на т.нар пейл ейл (pale ale) - традиционна светла английска бира, тип ейл. Вкусът е свеж с леки нотки на карамел.

 Нешвил, Тенеси

Бирата: Mantra Brewing Saffron IPA Тази бира може да бъде намерена в цяло Тенеси, но най-добрата е в Chauhan Ale & Masala House. Бирата се отличава с шафранови и кадамонови нотки и е истинско удоволствие за небцето.

Източник: Profit.bg.