Мъж с пистолет и туба бензин нахълта в синагога в центъра на Москва и заплаши да подпали всички в храма, съобщава Life.ru. При инцидента е пострадал един охранител, който се опитал да спре нападателя, но в отговор получил огнестрелна рана в гърдите. Той е откаран в болница в изключително тежко състояние.
Никой от посетителите на синагогата не е пострадал.

Нападателят е задържан и откаран в полицейския участък. Установена е самоличността му -  Иван Лебедев,  40-годишен жител на Подмосковието. 

Свидетел на инцидента разказа пред tvzvezda.ru какво точно се е случило в синагогата. По думите му, нападателят бил неадекватен и пристигнал с туба в ръка още в три часа през деня. На няколко пъти пробвал да влезе в храма, но охраната не го пускала и викала полиция. Докато чакали пристигането на органите на реда, охранителите взели тубата от Лебедев.

„Инцидентът стана по време на молитва. В синагогата имаше много хора. Когато той разбра, че няма да успее с бензина, а пазачът се обърна, той извади  пистолета и откри огън. Мигновено го събориха на земята. Той опита да се самозапали, но не успя”, разказа Виктор Рахмилов, който се намирал на два метра от случващото се.