Руското издание Pravda.ru разказва за пророчествата на нашата баба Ванга. Те са предадени на изданието от българина Димитър Гачев. Той твърди, че когато ливански журналист я попитал, кога ще има мир, тя му отговорила: Когато падне Дамаск. Или както било казано в библията: Денят ще дойде, когато в Дамаск камък върху къмък не остане.

“Но Сирия още не е паднала”, добавила Ванга.

После пророчицата заявила: “Русия никога няма да отстъпи от България. Турция, Гърция не са ни интересни. На нас ни трябва само Русия и именно от нея скоро ще дойде мъж, който ще спаси всички нас. Всички ще спаси - Русия е държава-майка”.

 

Според Гачев, Ванга била казало точно това. По някакво странно съвпадение, то повтаря мот-а-мот руската официална идеология. Така, че това “пророчество” е много удобно за Москва. Затова и се публикува сега.

Другото много удобно пророчество, което цитира Pravda.ru е това, че “към 2016 година Европа ще опустее”. Как ще стане това - Гачев не обяснява.

Изданието напомня и пророчеството на одеския архимандрит Йона. “Русия никой няма да нападне, Америка - също. Войната ще започне от малка страна, разтърсена от вътрешни сътресения. В този конфликт ще се включат Русия и Съединените щати и така ще започне Третата световна война. Това ще стане година след като умра”, казал Йона.

И ето - той почина в 2012 година, на другата година започна Евромайдана в Украйна, пресмята удобно Pravda.ru.

Източник: Марица.бг