Атмосферата на Морска гара във Варна може да се опише само с една дума: Невероятна! Сякаш по поръчка за пристигането на ветроходите от регата „Тол Шипс“, слънцето над морската столица на България блесна, а лятото се завърна.

Веднага след като едни от най-красивите кораби в света заеха местата си на кея на Пристанище Варна, което е финалната точка на „Тол Шипс 2016“ към тях стекоха буквално хиляди зрители. Като прибавим атракциите, подготвени специално за това най-голямо морско събитие на страната ни, пространството на Морска гара се превърна в сцена на истински празник, изпълнен с ентусиазъм и веселие.

Паралелно с „Тол Шипс“ на Пристанище Варна протича и младежкия фестивал „FUNCITY+”. Акцент в неговата програма днес беше гостуването на световноизвестният танцьор и хореограф J.K.Sanchez, който показа на варненските си последователи тънкостите на хип-хопа.

Заедно с това младежите рисуваха върху под сянката на тентите, върху автобуси и върху самите себе си. Естественото младежко веселие и вълнението от присъствието на легендарните ветроходи създават уникална атмосфера, която ще намери кулминацията си тази вечер с рок-концерт на голямата сцена на пристанището.



Източник и снимки: Петел бг