35-годишната Елена Цинзова получи 3 месеца условна присъда с тригодишен срок на изпитание заради кражба. Жената беше осъдена да заплати и разноските по досъдебното производство в размер на 526 лв. Елена Цинзова беше изправена на подсъдимата скамейка в обвинение за няколко кражби, извършени в условията на продължаващо престъпление.

Тя отърва по-тежко наказание, след като сключи споразумение с прокуратурата.

Набезите на Цинзова започват през месец февруари т.г., когато от голям супермаркет в Разлог тя откраднала 1 бутилка ракия и 2 бутилки уиски на обща стойност 56,75 лв. На излизане от магазина обаче е хваната от охранителите в магазина и предадена на органите на реда.

Само месец след това Цинзова прави втора кражба. От офис на ул. „Шейново” в Разлог тя отмъкнала дамска чанта, в която е имало дебитни и кредитни карти, златен пръстен и 24 лв. Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 165 лв.

Набезите на Цинзова не спират и тя извършва поредната кражба, този път в частен дом в Разлог, откъдето успява да открадне 1 бутилка домашна ракия, половин килограм луканка, кренвирши и краставици. Заради трите кражби Цинзова е задържана, а съдът й налага мярка за неотклонение „подписка”, която след постановеното й наказание беше отменена.