Най-близката приятелка на загиналия в зверската катастрофа край Бургас 4 минути преди Нова година Велислав Вълков изпрати сърцераздирателен призив. Момичето поставя няколко наболели въпроса за близките на 17-годишния ученик от „Константин Преславски“ и най-вече защо 9 месеца след смъртта му не е направено нищо, за да бъде наказан виновника за кървавото меле на пътя.
„Пише ви най-добрата приятелка на Велислав Антонов Вълков. Нашият приятел намери смъртта си на пътя навръх Нова Година в 23:56 ч. 9 месеца вече няма никакво развитие покрай смъртта му. Пиша ви и от името на майка му. Вие най-много обърнахте внимание на случая и затова решихме отново да се обърнем към вас поради простата причина, че 9 месеца нищо не се случва. Отиде си един достоен човек, добър приятел и сродник. Всички ние имаме нужда да разберем какво точно се е случило и защо никой не си е поел последствията. Той не е някакво животно, за което да забравим, не можем да забравим и не искаме да го забравим! Моля ви, от мое име, от името на майка му, на брат му, на всичките му приятели и близки! Моля ви, обърнете ни внимание! Помогнете ни!“, пише бургазлийката Мишел.

Велислав загина при удар в мантинела на „Пежо 206“ малко след Българово. Заедно с него в колата са пътували още 4 момчета. Първоначално те опитват да прехвърлят вината на починалия бургазлия, но разследващите бързо разкриват, че зад волана е бил 15-годишният ученик от Автото Златомир З.

Младежът е подкарал „Пежото“-ковчег без книжка и на две водки. 

Източник: Флагман