Нито мъжете, нито жените са пощадени от този здравословен проблем. Въпреки това, симптомите при мъжете и жените са съвсем различни. При жените, някои симптоми понякога се появяват дори десет дни преди датата на сърдечения удар при жените . Ако имате някой от следните симптоми, посетете веднага вашия лекар, за да предотвратите сърдечния пристъп.

Гръдна болка и дискомфорт

Болка в гърдите е най-честият симптом на сърдечен удар , но някои жени могат да го преживеят по различен начин, в сравнение с мъжете. Тя може да се чувства като притискане и пълнота, болката може да е навсякъде в гърдите, а не само от лявата страна. Това обикновено е „наистина неудобно” по време на сърдечен пристъп. Жената се чувства в като менгеме.

Болка в ръката, гърба, врата или челюстта

Този тип болка е по-чест при жените, отколкото при мъжете. Това може да обърка жени, които очакват болката да бъде фокусирана в областта на лявата ръка и не обръщат внимание на гърба и челюстта. Болката може да бъде постепенна или внезапна, тя може да причини гадене преди да стане силна. Ако сте заспали, тя може да ви събуди. Вие трябва да обясните всички „нетипични и необясними” симптоми във всяка част на тялото или над талията,на вашият лекар или кардиолог.

Стомашна болка

Понякога хората бъркат стомашната болка, която сигнализира инфаркт с киселини в стомаха, грип или язва на стомаха. Друг път жените изпитват силно коремно напрежение, сякаш нещо тежко стои върху стомаха им.

Недостиг на въздух, гадене и световъртеж

Ако имате проблеми с дишането без видима причина, може да получавате сърдечен пристъп, особено, ако имате повече от един симптом. Може да се чувствате сякаш сте бягали, но всъщност не сте направили нито крачка.