На 2 октомври ще се проведат нови и частични местни избори в 20 населени места. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев, цитиран от Фокус.
„Частичните избори се провеждат тогава, когато са прекратени пълномощията на кмет поради някои от основанията, които са предвидени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, докато новите избори се провеждат тогава когато изборът, който беше проведен през миналата година октомври месец е обявен за недействителен или в случаите, в които поради смърт на кмета са прекратени реално погледнато неговите правомощия”, обясни Андреев. 

Той каза още, че днес трябва да бъдат предадени на Секционните избирателни комисии изборните книжа и бюлетините заедно с останалите материали, за да може да започне изборният ден. 

Александър Андреев уточни, че в населените места, където изборите са насрочени преди 26 май 2016 г. изборният ден ще започне в 6.00 ч. и ще приключи в 19.00 ч., а в останалите, които са насрочени след тази дата изборите ще започнат от 7.00 ч. и ще приключат в 20.00 ч.