Продуцентите на „ВИП Брадър” се съгласиха да освободят на 8 октомври от Къщата скандалната певица Жана Бергендорф, за да участва в концертната програма на тазгодишното издание на международния музикален фекст „Златен кестен“ в Петрич, съобщава struma.bg.
Нa 7-и октомври пък микрофона на сцената ще грабне финалистката от миналогодишния X Factor Дара, финалистите от България търси таланти - танцовата формация „Пловдивъ“, грациите от струнното трио „Хипнотик“, участникът в Евровизия - гласовитият македонец Златко Илиевски, и други.

Това издадоха авансово организаторите на феста - община Петрич и НЧ „Братя Миладинови“, които са в трескава подготовка за двудневното шоу другата седмица. До момента при тях са изпратени повече от 20 авторски песни и продължават да пристигат. От всички тях за участие в конкурсната програма ще бъдат отсети най-добрите.

Сред отметнатите като „свършени“ детайли по организацията на „Златен кестен“ е и статуетката, която е приготвена за барда на любовната лирика - петричанина Евтим Евтимов. Посмъртната награда за баща си ще получи синът му Венко Евтгимов. Слоганът на феста „Емоция за теб“ върху крехката статуетка е изписан като „Емоция завинаги“, което е признанието на петричани за поезията на съгражданина им, която завинаги ще остане в сърцата им.