С изграждането на рибарското пристанище вдигаме статута на Черноморец и той наистина става град. Не може един морски град да няма такова съоръжение и да претендира, че е град. Черноморец отдавна трябваше да има рибарско пристанище, но за всяко нещо си трябва време. Това каза кметът на община Созопол Панайот Рейзи, след като тържествено е откри рибарското пристанище в морския град, пише "Флагман".
Съоръжението е изградено по програмата за аквакултури към Министерството на земеделието. Инвестицията е за около 10 млн. лв. Капацитетът на пристанището е за 156 лодкостоянки, 8 места за големи кораби. Има и рибарска борса, както и административна сграда.

Рибарското пристанище в Черноморец е въведена в експлоатация. Има всички необходими разрешителни документи.

„Най-хубавото на съоръжението е, че е общинско. Хората, за които местните са гласували и на които са заложили, ще решават съдбата му – като такси и всичко останало. Няма нужда да питаме министъра на транспорта как да го експлоатираме – то си е на всички нас, които живеем в района. В момента има 2-3 свободни места за лодки, но ще дойде момент, когато няма да има нито едно. Тази придобивка ще бъде още повече оценена във времето. В момента ние все още не можем да преценим какво ни се е случило, какво уникално нещо сме изградили. Честито на черноморци, за града днес е празник, защото не можем да забравим времената, когато тук потънаха всички лодки на рибарите, а това вече няма как да се случи”, каза емоционално Рейзи. Той благодари на изпълнителя Пламен Проданов за качествената работа и спазените срокове.

В момента Общината изготвя проект за ново пристанище в Созопол. Догодина след отварянето на програмата за аквакултури, местната администрация ще има готовност да кандидатства за средства.