"Акцията на "Капитан Андреево" е прибързана. За 14 души са пратени 100 души, за да ги арестуват. Акцията е показна, цели се да се замажат гафовете. Да остане впечатление, че всичко е наред. Факт е, че са отишли над 100 души. През седмицата станаха няколко провала и трябваше ПР имиджът на МВР да се изчисти." Това заяви в предаването "Събуди се" по Нова телевизия депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро по повод акцията на специализирано звено „Антикорупция" на ГКПП „Капитан Андреево“, при която бяха задържани 4-ма гранични служители.
"През седмицата имаше обучение в Пловдив. Същата вечер се оказва, че в Плевен липсват двеста хиляди. Където има много товарни камиони със стоки, могат да минат няколко контрабандни такива.

Нямаше нужда от такава масовост. Но показваме, че по всяко време сме в готовност да изпратим 120 човека на границата", иронично заяви Ревизоро. 

"В началото си мислих, че става дума за каналджии. Съгласен съм, че граничният ни пункт ГКПП "Капитан Андреево" е един от най-спряганите. Станало е класика това с 20-те евро, които се взимат от шофьорите - такса спокойствие, така да го наречем. Големият проблем е, че много трудно се доказва престъпно организирана група. Почти няма криминален контингент, който да не се занимава с тези мрежи.

Проблемът с бежанците ще стане политически, тези хора ще продължават да влизат. Няма криминален контингент, който да не се занимава с трафик на бежанци. У нас от това един граничен полицай прави между 40 000 и 60 000 лева за година, ако не е пасивен или много активен. За две години ще изработи парите си, които получава от заплати за няколко години", разкри Тихомир Безлов