Ако искате да хапнете истински афродизиак от Ориента, знайте че няма да ви се наложи да пътувате до някъде. С тази уникална рецепта ще можете само да си приготвите изкушението. Предлагаме ви уникален трик за приготвяне на шоколадова баклава, но в необикновен вид – на хапки.
Необходими продукти

2 ч.ч. смлени орехи - 500 гр.
400 гр. бисквити
1 пак. маргарин (250 гр.) или масло
1 бакпулвер
100 мл олио
1 кг кори за баница (фини)
Сироп:
1,2 кг захар
1 литър вода
1 лимон
Глазура:
60 гр. масло
3 супени лъжици олио
4 шоколада за готвене


В една опаковка от 500 гр. фини кори има средно 18 броя. 
За цялата рецепта ви трябват килограм кори, т.е. около 36 броя. 
Всяка кора се обработва по следния начин:
Кората се разстила. 
Поръсва се до половината със смес от олио и масло/маргарин. 
Поръсва се с плънката от смлени орехи и бисквити. 
Внимателно се сгъва отново на половина. 
Процедурата се повтаря и с тази половина. 
Отново се сгъва на половина. 
Този път също се поръсва с плънка и се навива на руло докрай. 
Нарязва се на парчета в зависимост от това, колко големи хапки желаете. 
Готовите баклавички се подреждат в тава, намазана с олио. 
Пекат се до зачервяване на корите. 
Оставят се да се охладят, след което се заливат (запарват) с предварително сварения сироп. 
Така приготвената баклава се оставя да престои 24 часа, за да попие хубаво сиропа.

Приготвя се глазурата:

4 шоколада за готвене се разтопяват с 60 гр. масло и 3 супени лъжици олио. 
Когато глазурата е достатъчно течна, парчетата се вземат едно по едно и се потапят в нея. 
Подреждат се върху решетка да се втвърди шоколадът и да изтече цялото излишно количество. 
Шоколадовата баклава е готова.

Източник: zajenata.bg